středa 6. prosince 2017

Nepečená čokoládová OREO tartaletka

Je tu další týden a já jsem tu na vyžádání (pro Adél :D) s něčím nepečením a strašně jednoduchým! Je to tartaletka, která má základ tvořený ze sušenek oreo a náplň z čokolády. Pro milovníky čokoládových dezertů úplný ideál. Já jsem opět testovala na mé rodině a všem moc chutnalo, tak vám snad bude taky! Jdeme na to!

Forma je keramická a je z tigeru. Má průměr 19 cm a na tento rozměr jsou navážené i všechny ingredience.

INGREDIENCE:

ZÁKLAD:
20x sušenek oreo
45 g rozehřátého a vychladlého másla

NÁPLŇ:
135 g mléčné čokolády
145 g hořké čokolády
180 g smetany ke šlehání
40 g másla

NA OZDOBU:
4x sušenky oreo
20 g mléčné čokolády
20 g smetany ke šlehání

POSTUP:

Oreo sušenky si vložíme do mixéru a rozmixujeme. Následně přidáme máslo a znovu rozmixujeme. Směs vložíme do formy a důkladně promačkáváme do krajů a sušenky rovnoměrně rozvrhneme. Dáme do lednice minimálně na půl hodiny vychladit.

Mezitím si připravíme náplň do tartaletky. V hrnci si smícháme čokoládu a smetanu a rozpustíme. Do hrnce přidáme máslo, které necháme rozehřát a poté dáme celou směs vychladnout. 

Z lednice vyndáme formu se základem a nalijeme do ní připravenou směs. Takto jí necháme vychladit 15 minut a následně přidáme oreo sušenky na ozdobu. Ty se do tartaletky hezky zasadí a schladí se uvnitř a ne úplně úplně na povrchu. Takto necháme zchladit minimálně hodinu, ale klidně i přes noc. 

Na poslední krok si připravíme čokoládovou směs na přelití. V hrnci si rozpustíme smetanu a čokoládu a necháme vychladnout. Následně si čokoládu přelijeme do cukrářského sáčku a můžeme zdobit. Tartaletku uchováváme v lednici. 

Všimli jste si, že v tomto receptu vlastně jenom rozehříváte, mícháte a následně chladíte? :D To musí zvládnout úplně každý, takže šup do toho! 

Dobrou chuť přeje K.






SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blog Design Created by pipdig